Stetoscoape

Stetoscoape

CE ESTE STETOSCOPUL?


 
Stetoscopul este un instrument medical folosit pentru ascultarea unor anumite sunete din interiorul corpului uman. Capatul ce este pus pe pielea pacientului are rolul de a prelua sunetul si de a-l transmite, prin intermediul unui tub, catre celalalt capat, care este, in fapt, dupa cum se poate vedea in imagine, impartit in doua.
 
Capatul ce se pune pe pacient este format din doua parti, care au roluri diferite: diafragma, ce preia sunetele de frecvente mai mai si clopotul ce preia frecvente mai joase.
 
 
Stetoscopul amplifica sunetul produs de organism, in functie de locul in care este plasat pe pacient, si elimina zgomotul de fond ce vine din mediul inconjurator prin introducerea in urechile doctorului a celor doua brate terminale.
 
LA CE FOLOSESTE STETOSCOPUL?
 
Adeseori stetoscopul este folosit pentru a asculta sunetele produse de inima. Aceasta produce o dubla bataie aferenta inchiderii valvelor inimii. Doctorul poate determina boli specifice pe baza sunetelor produse de inima.
De asemenea, stetoscopul este folosit pentru ascultarea sunetelor produse de plamani. Astfel, se pot detecta boli ca astmul, pneumonia ori bronsite.
 
TIPURI DE STETOSCOP
 
Exista doua tipuri de stetoscop, stetoscopul clasic si stetoscopul electronic. Desi ultimul este de aparitie recenta, nu este inca folosit de majoritatea doctorilor, pentru ca distorsioneaza sunetele. Probabil ca versiuni imbunatatite ale stetoscopului electronic vor duce la inlocuirea completa a stetoscopului clasic in viitorul nu prea indepartat.
 
ETIMOLOGIA CUVANTULUI STETOSCOP
 
Cuvantul "stetoscop" vine din limba greaca si latina, din gr.steth - piept si lat.scope - privitor. Asadar, etimologic, stetoscop ar insemna "privitorul pieptului".

Arată:
Sortare:

Stetoscop Littmann Lightweight II S.E.

Stetoscop Littmann Lightweight II S.E.       Stetoscopul 3M™ Littmann® ..

250,00 Lei

Stetoscop Littmann Master Clasic II-Gold

  Stetoscop 3M™ Littmann® Master Classic II™ Gold Edition placat cu aur de 23..

1.001,00 Lei

Stetoscop Littmann MASTER CLASSIC II

Stetoscop Littmann MASTER CLASSIC II        Lideri de încredere in..

462,00 Lei

Tub si brate stetoscop Littmann 71cm

Tub si brate pentru stetoscoapele 3M Littmann Classic II S.E., Pediatric, Infant, Master Classic II,..

280,00 Lei

Tub si brate stetoscop Littmann Cardiology

Tub si brate pentru stetoscop 3M Littmann Master Cardiology, Cardilogy III si Cardiology S.T.C. &..

650,00 Lei